Хлебен сладкиш с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г хляб
- 500 г ябълки
- 3 ч.ч. краве прясно мляко
- 3 бр. яйца
- 1 щипка сол
- 3 с.л. пудра захар
- 1/2 пак. канела на прах
- 30 г масло
- 2 с.л. галета
- 1 с.л. олио
- 1 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Пудрата захар се смесва с канелата. Хлябът, без кора, се нарязва на филии.
-
Почистените и обелени ябълки се нарязват на тънки филии.
-
В намаслена с олио и поръсена с галета форма се нареждат на последователни пластове хлебните и ябълкови филии. Всеки пласт се наръсва със смесената с канелата захар.
-
Заливат се със сместа от разбитите яйца, млякото и щипка сол, наръсват се с галетата, смесена с малко пудра захар и ванилия, и се покриват с парченца масло.
-
Сладкишът се пече в гореща фурна 30 минути.
-
Поднася се топъл с плодов сироп или сос по избор.