Начало > Десерти > Хлебен сладкиш с ябълки

Хлебен сладкиш с ябълки

Хлебен сладкиш с ябълки|escape
45
x6
1
45
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пудрата захар се смесва с канелата. Хлябът, без кора, се нарязва на филии.

  2. Почистените и обелени ябълки се нарязват на тънки филии.

  3. В намаслена с олио и поръсена с галета форма се нареждат на последователни пластове хлебните и ябълкови филии. Всеки пласт се наръсва със смесената с канелата захар.

  4. Заливат се със сместа от разбитите яйца, млякото и щипка сол, наръсват се с галетата, смесена с малко пудра захар и ванилия, и се покриват с парченца масло.

  5. Сладкишът се пече в гореща фурна 30 минути.

  6. Поднася се топъл с плодов сироп или сос по избор.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?