Хек филе пане
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г филе от хек
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 бр. яйца
- 75 г галета
- 80 г краве масло
- 1 к.ч. брашно тип 500
- 3 щипка черен пипер млян
- 1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филетата от хек се измиват, подсушават се и се нарязват на порции.
-
Поръсват се с лимоновия сок, оставят се да поемат за 15 минути и после се поръсват със сол и пипер.
-
Яйцето се разбива.
-
Филетата се панират последователно в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещено масло по 5-6 минути от всяка страна, докато хванат златиста коричка.
-
Сервират се със сос и гарнитура по избор.