Гъбена супа с целина и мащерка
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 с.л. зехтин
- 1 к.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 2 стр. мащерка
- 2 с.л. киноа
- 1 ч.ч. доматен сок
- 1 бр. червени чушки
- 100 г целина
- 1 бр. моркови
- 200 г гъби печурки
- 1 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
В зехтина се задушават ситно нарязаните лук, чушка, целина. Поръсват се със сол и се добавят нарязаните гъби.
-
Наливат се доматения сок и 4 чаши вода. Щом заври супата се сипват киноа, мащерка и черен пипер.
-
Вари се още 10 минути и е готова за сервиране.