Грузински кнедли - Кинкали
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Брашното, солта и 1 ¼ топла вода се смесват. Слагат се на набрашнена повърхност и се омесват с ръце. Отнема около 6 минути. Тестото се увива в еластично фолио и се оставя за 40 минути да втаса.
-
Двете кайми, кантариона, чилито и лука, нарязан на ситно, се смесват. Пълнежа се оставя настрани.
-
Тестото се разделя на 25 равни части и се правят топчета. С точилка се разточват на малки кори.
-
Върху всяка кора се слагат по 2 с.л. от пълнежа и краищата на тестото се събират. Получава се форма на вързопче. Крайчетата на кнедлите се усукват леко.
-
В голям съд се слага подсолена вода за заври. Кнедлите се пускат се на партиди. Готови са, когато изплуват на поръхността на водата. Отнема около 8 минути.
-
Отцеждат се и се сервират топли. Поръсват се с черен пипер на вкус.