Начало > Предястия > Грузински кнедли - Кинкали

Грузински кнедли - Кинкали

Грузински кнедли - Кинкали|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 ч.ч. брашно тип 500
  • 1 ч.л. сол
  • 240 г телешка кайма
  • 240 г свинска кайма
  • 1 ч.л. кантарион
  • 1 к.л. чили
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Брашното, солта и 1 ¼ топла вода се смесват. Слагат се на набрашнена повърхност и се омесват с ръце. Отнема около 6 минути. Тестото се увива в еластично фолио и се оставя за 40 минути да втаса.

  2. Двете кайми, кантариона, чилито и лука, нарязан на ситно, се смесват. Пълнежа се оставя настрани.

  3. Тестото се разделя на 25 равни части и се правят топчета. С точилка се разточват на малки кори.

  4. Върху всяка кора се слагат по 2 с.л. от пълнежа и краищата на тестото се събират. Получава се форма на вързопче. Крайчетата на кнедлите се усукват леко.

  5. В голям съд се слага подсолена вода за заври. Кнедлите се пускат се на партиди. Готови са, когато изплуват на поръхността на водата. Отнема около 8 минути.

  6. Отцеждат се и се сервират топли. Поръсват се с черен пипер на вкус.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?