Начало > Основни ястия > Гръцко пастицио

Гръцко пастицио

Гръцко пастицио|escape
80
x6
2
80
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За соса: Маслото се разтопява в дълбок съд и към него се прибавя брашното при постоянно бъркане. Прибавя се млякото, без да се прекъсва бъркането, докато сместа се сгъсти. Оставя се да поизстине малко и след това се добавят разбитите жълтъци и солта.

  2. За пастата: Смесват се сварените макарони със 100 грама от настъргания кашкавал и белтъците.

  3. Половината от тях се разстилат в намазана с масло тава и се поръсват с олио.

  4. Каймата се запържва с лука, доматения сок и подправките и се добавя към макароните.

  5. Поръсва се с още 100 грама от кашкавала и отгоре се добавят останалите макарони.

  6. Залива се със соса "Бешамел" и се поставя в предварително загрята на 200 ºС фурна за 25-30 минути.

  7. Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с останалия кашкавал и се пече още 5 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?