Гръцка салата със спанак и паста
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г спанак
- 300 г боб консерва
- 120 г сирене фета
- 5 бр. домати сушени
- 1 вр. лук кромид пресен
- 1 вр. чесън пресен
- 1 ч.л. лимонова кора
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. риган
- 1 с.л. лимонена (лимонова) трева
- 1 ч.л. сол морска
- 1 щипка черен пипер млян
- 400 г макарони
- 50 г сирене Пекорино
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват спанака, боба, фета сиренето, доматите, зеления лук, чесъна, лимонената кора и сока от лимон, солта и пипера.
-
Купата се покрива и се оставя на стайна температура за 2 часа. Отвреме навреме салатата се разбърква.
-
През това време се приготвя пастата. Сварява се според указанията. Отцежда се от водата, като се остави 1/4 чаша от нея. Смесва се с останалите продукти.
-
Сервира се на стайна температура поръсена с пармезан.