Начало > Супи > Гръцка пилешка супа

Гръцка пилешка супа

Гръцка пилешка супа|escape
165
x6
2
165
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се поставя в подходяща тенджера и се залива с 3 литра вряла вода. След като водата отново заври се оставя да къкри около 2 часа, или докато месото се отделя от костите. Когато е готово, пилето се изважда, а бульонът се прецежда и се слага отново да заври.

  2. Към него се добавят оризът, ситно нарязаните морков, лук и целина, ригана, зехтина, черен пипер и сол на вкус. Оставя се да ври на слаб огън около 20 минути.

  3. През това време месото на пилето се отделя и нарязва. Приготвя се яйчно-лимоновия сос и се добавя постепенно, смесвайки го първо в отделен съд с горещия бульон, така че да не се пресече. Пилешкото месо се добавя обратно към супата. 

  4. За соса: Яйцата и лимонът се разбиват заедно. Към тях се добавя постепенно врящият бульон, като се бърка постоянно. След това се слага отново да се нагрява, но не се оставя да заври, леко се разбърква, докато започне да се сгъстява. 

  5. Преди да се серира супата, се поръсва с магданоз.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?