Грис халва с пълнеж от сладолед
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Захарта се слага в голяма купа и се добавят млякото и водата. Разбърква се, за да се разтвори захарта.
-
В голяма тенджера се разтапя маслото. Добавя се грис халвата и се бърка непрекъснато, докато грис халвата поеме маслото.
-
Млечната смес се изсипва и се вари 15 минути, при непрекъснато бъркане.
-
След това котлона се изключва и сместа се оставя да си почине 30 минути.
-
Взимат се малки купички и се покриват с прозрачно фолио.
-
Грис халвата се разпределя във всички купички и се притиска към дъното и страните. Не трябва да е прекалено топла. Напълва се с ванилов сладолед.
-
Сладкишчетата се обръщат надолу, след което се махат купичките и фолиото.