Начало > Десерти > Грис халва с пълнеж от сладолед

Грис халва с пълнеж от сладолед

Грис халва с пълнеж от сладолед|escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Захарта се слага в голяма купа и се добавят млякото и водата. Разбърква се, за да се разтвори захарта.

  2. В голяма тенджера се разтапя маслото. Добавя се грис халвата и се бърка непрекъснато, докато грис халвата поеме маслото.

  3. Млечната смес се изсипва и се вари 15 минути, при непрекъснато бъркане.

  4. След това котлона се изключва и сместа се оставя да си почине 30 минути.

  5. Взимат се малки купички и се покриват с прозрачно фолио.

  6. Грис халвата се разпределя във всички купички и се притиска към дъното и страните. Не трябва да е прекалено топла. Напълва се с ванилов сладолед.

  7. Сладкишчетата се обръщат надолу, след което се махат купичките и фолиото.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?