Начало > Основни ястия > Грах с шунка

Грах с шунка

Грах с шунка|escape
50
x2
1
50
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Граха се слага в 250 мл вода и се оставя да ври за 8 минути. Посолява се, граха се отцежда и течността се запазва.

  2. Лука се обелва и се нарязва на тънки жулиени, а шунката се нарязва на кубчета.

  3. Маслото се сгорещява в тиган и в него за 5 мин се запържват лука и шунката.

  4. В тенджера се смесват разбитата сметана и половината пакетче от готовия сос бешамел.

  5. Добавя се течността от варенето на граха и се разбива на гладък сос. Като заври сосът, се подправя с пипер и индийско орехче.

  6. Лука и шунката се сипват в соса и се сервира със сварения грах.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?