Голяма ябълкова палачинка
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. масло
- 4 с.л. кафява захар
- 1 бр. ябълки
- 5 бр. яйца
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1/2 ч.л. канела на прах
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 200 градуса. В тиган, който може да се слага в печката, се разтапя маслото и 3 с.л. захар.
-
Ябълките се нарязват и резените се прибавят в тигана. Слагат се за 5 минути на котлона да се карамелизират, като се разбъркват.
-
Яйцата, брашното, млякото, канелата, солта и останалата 1 с.л. захар се разбиват.
-
Сместа се изсипва върху ябълките и тигана се слага във фурната.
-
Пече се до златистокафяво, около 15 минути.
-
Десерта се поръсва с пудра захар и се сервира топъл.