Начало > Десерти > Голяма ябълкова палачинка

Голяма ябълкова палачинка

Голяма ябълкова палачинка|escape
20
x5
1
20
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 200 градуса. В тиган, който може да се слага в печката, се разтапя маслото и 3 с.л. захар.

  2. Ябълките се нарязват и резените се прибавят в тигана. Слагат се за 5 минути на котлона да се карамелизират, като се разбъркват.

  3. Яйцата, брашното, млякото, канелата, солта и останалата 1 с.л. захар се разбиват.

  4. Сместа се изсипва върху ябълките и тигана се слага във фурната.

  5. Пече се до златистокафяво, около 15 минути.

  6. Десерта се поръсва с пудра захар и се сервира топъл.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?