Начало > Десерти > Гофрети със зехтин

Гофрети със зехтин

Гофрети със зехтин|escape
50
x10
1
50
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.

  2. В едната купа се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.

  3. В другата се разбива останалата захар с жълтъците и след побеляването им, се добавя зехтинът. Бърка се, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавя водата.

  4. Получената смес се разбърква с разбитите белтъци.

  5. Брашното се пресява заедно с канелата и ванилията и се добавя към останалата смес, като отново се разбърква добре. Готовата смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.

  6. Гофретите се пекат в силно загрят и леко намазнен гофретник във формата на сърце.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?