Гофрети със зехтин
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.
-
В едната купа се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
-
В другата се разбива останалата захар с жълтъците и след побеляването им, се добавя зехтинът. Бърка се, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавя водата.
-
Получената смес се разбърква с разбитите белтъци.
-
Брашното се пресява заедно с канелата и ванилията и се добавя към останалата смес, като отново се разбърква добре. Готовата смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
-
Гофретите се пекат в силно загрят и леко намазнен гофретник във формата на сърце.