Гофрети с малини
минути
порции
сложност
Съставки
- 300 г масло
- 5 яйца
- 300 г вода
- 550 г брашно
- 50 г захар
- 2 ч.л. канела
- 1 шушулка ванилия
-
за гарниране:
- 120 г малини
- 60 мл кленов сироп
- 1 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне
-
Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.
-
В едната купа се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
-
В другата се разбива останалата захар с жълтъците и след побеляването им се добавя разтопеното масло. Продължава да се бърка, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавя водата.
-
Получената смес се разбърква с разбитите белтъци.
-
Брашното се пресява заедно с канелата и ванилията и се добавя към останалата смес, като отново се разбърква. Получената смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може да се разлива свободно по пресата за печене.
-
Гофретите се пекат в силно загрят и леко намазнен гофретник.
-
Поливат се с кленов сироп и се добавят малините и сметаната.