Гофрети с крем и горски плодове
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Гофретника се загрява.
-
Яйцата се разбиват, докато станат пухкави. Добавят се 2 ч.ч. брашно, 450 мл мляко, зехтина, 1 с.л. захар, бакпулвера, солта и 1 ванилия. Разбива се, докато се получи хубава и пухкава смес.
-
Гофретника се намазнява и гофретите се изпичат до златисто.
-
За крема 250 мл мляко се слага на котлона да кипне. През това време се разбъркват 75 г захар, жълтъците, 2 ванилии, 1 с.л. брашно и малко мляко.
-
След като млякото на котлона да заври, част от него се добавя към студените продукти, разбърква се и се връща в тенджерата. Готви се до сгъстяване на крема.
-
Гофретите се поливат с крема и се украсяват с пресните плодове.