Начало > Десерти > Гофрети с крем и горски плодове

Гофрети с крем и горски плодове

Гофрети с крем и горски плодове|escape
40
x5
1
40
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Гофретника се загрява.

  2. Яйцата се разбиват, докато станат пухкави. Добавят се 2 ч.ч. брашно, 450 мл мляко, зехтина, 1 с.л. захар, бакпулвера, солта и 1 ванилия. Разбива се, докато се получи хубава и пухкава смес.

  3. Гофретника се намазнява и гофретите се изпичат до златисто.

  4. За крема 250 мл мляко се слага на котлона да кипне. През това време се разбъркват 75 г захар, жълтъците, 2 ванилии, 1 с.л. брашно и малко мляко.

  5. След като млякото на котлона да заври, част от него се добавя към студените продукти, разбърква се и се връща в тенджерата. Готви се до сгъстяване на крема.

  6. Гофретите се поливат с крема и се украсяват с пресните плодове.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?