Начало > Десерти > Гофрети с боровинково тесто

Гофрети с боровинково тесто

Гофрети с боровинково тесто|escape
30
x8
1
30
минути
x8
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.

  2. В едната се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.

  3. В другата се разбива останалата захар заедно с жълтъците и след побеляването им се добавя разтопеното масло.

  4. Бърка се, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавят водата и прясното мляко.

  5. Получената смес се разбърква с белтъците.

  6. Брашното се пресява заедно с ванилията и се добавят към останалата смес, като отново се разбърква.

  7. Добавят се почистените боровинки към сместа и се разбърква внимателно с лъжица. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.

  8. Гофретите се пекат в силно загрят и леко намазнен гофретник.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?