Гофрети с боровинково тесто
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 яйца
- 50 г захар
- 300 г масло
- 100 мл вода
- 200 мл прясно мляко
- 550 г брашно
- 1 шушулка ванилия
- 20 г боровинки
Начин на приготвяне
-
Белтъците и жълтиците се разделят в две отделни купи.
-
В едната се разбиват белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
-
В другата се разбива останалата захар заедно с жълтъците и след побеляването им се добавя разтопеното масло.
-
Бърка се, докато се получи кремообразна смес, след което малко по малко се добавят водата и прясното мляко.
-
Получената смес се разбърква с белтъците.
-
Брашното се пресява заедно с ванилията и се добавят към останалата смес, като отново се разбърква.
-
Добавят се почистените боровинки към сместа и се разбърква внимателно с лъжица. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
-
Гофретите се пекат в силно загрят и леко намазнен гофретник.