Начало > Основни ястия > Гночи с маскарпоне и лимон

Гночи с маскарпоне и лимон

Гночи с маскарпоне и лимон|escape
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на домашните гночи се смесват маскарпонето, пармезана, малко сол, индийското орехче, лимоновите кори, яйцето и жълтъка в купа. Разбиват се добре с миксер на средна скорост, докато стане хомогенно и пухкаво. Отнема няколко минути, в зависимост от миксера. Внимателно се прибавя брашното и се прави меко тесто.

  2. Форма за пай или тавичка се поръсва с брашно. Накъсват се малки парчета от тестото с големината на чаени лъжички и се слагат в тавата. Разклащат се добре, за да се покрият с брашното. След това лесно могат при желание да се направят в овална форма с ръце. 

  3. На котлона се слага подсолена вода да заври.

  4. За приготвянето на соса се стапя маслото с малко сол на вкус, докато покафенее, за около 2 минути. Отстранява се от котлона и се слага мащерката. Разбърква се и се оставя настрани.

  5. Гночите внимателно се слагат на порции във водата. Те ще паднат на дъното и след това ще изплуват. Когато това се случи се похлупват за 5-6 минути. Прехвърлят се в маслената смес с мащерка с решетъчна лъжица. Разбъркват се леко, за да се покрият от всички страни с масло.

  6. Слагат се в подходящо плато за сервиране и се поръсват с настърганото пекорино.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?