Гарнитура от патладжани
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг патладжани
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1/2 ч.ч. доматен сок
- 4 ск. чесън стар
- 5 стр. магданоз пресен
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Патладжаните се опичат, обелват се и се накълцват на ситно.
-
Брашното леко се запича и се размива в доматения сок.
-
Прибавят се патладжаните, ситно нарязания магданоз, счукания чесън, олиото и се посолява.
-
Вари се на слаб огън десетина минути, като се разбърква непрекъснато.
-
Соса се поднася като гарнитура на омлет, бъркани яйца, кюфтета и печено месо.