Начало > Десерти > Френска селска торта с филирани бадеми

Френска селска торта с филирани бадеми

Френска селска торта с филирани бадеми
210
x10
2
210
минути
x10
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка се смесват яйцата, медът, захарта и маслото. Сместа се слага на водна баня и при постоянно бъркане трябва да увеличи до 2-3 пъти обема си. Млякото се добавя на тънка струйка, като отново се разбърква постоянно.

  2. Добавят се содата и брашното и се маха от котлона. Получава се твърдо тесто.

  3. Оставя се на хладно за около 40 минути, но не в хладилник.

  4. От тестото се разточват 5 тънки кори, надупчват се плътно с вилица и се изпичат до златисто (около 5-6 минути на блат).

  5. За крема: Течната сметана се разбива със захарта и с ванилията. Отделно се разбива и заквасената сметана, след което се смесват и за кратко време се поставят в хладилник.

  6. Добавят се изчистените боровинки и се разбърква внимателно.

  7. След като блатовете са изстинали, се сглобява тортата. На първия слой се слага по-голямо количество крем. Следва отново блат, после крем и така докато продуктите свършат.

  8. Тортата се оставя да стегне леко. След това се намазва от всички страни и се поръсва с филираните бадеми.

  9. Оставя се да престои поне 5 часа в хладилник, обвита внимателно във фолио.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък