Начало > Тестени > Фокача

Фокача

Фокача|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното, солта, маята, 2 с.л. зехтин и 300 мл вода се слагат в голяма купа. Внимателно се разбъркват с дървена лъжица и когато се получи тесто, се оставя за 5 минути в купата. Като постепенно се добавя и останалата вода.

  2. Тестото се омесва няколко пъти с ръце, както си е в купата.

  3. Слага се на намазнена повърхност и се продължава с месенето за още няколко минути. Тестото се връща в купата, покрива се и се оставя да втаса.

  4. Две тави за печене се постилат с фолио. Тестото се разделя на две половини и се разстила в тавите. Оставя се за още 1 час.

  5. Фурната се загрява на 220 С. Фокачите се поръсват със зехтин и морска сол (нестрита), и се пекат за 20 минути. По желание се правят дупчици с пръст и в тях се слагат пресни билки.

  6. След като фокачата се извади от фурната, се поръсва със зехтин и се сервира топла.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?