Начало > Десерти > Финикия - гръцки сладки

Финикия - гръцки сладки

Финикия - гръцки сладки|escape
30
x12
1
30
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се крем от маслото и олиото. Добавят се ½ чаша захар и жълтъка, и се разбива.

  2. Добавят се 1 чаша портокалов сок, содата, бакпулвера и подправките. Разбърква се добре.

  3. Добавя се брашното и се омесва меко, незалепващо тесто.

  4. Тестото се прави на отделни топчета от по 5 см дълги и 2.5 см широки. Леко се натискат с длан. Слагат се в тава и се пекат на 180 С за 15-20 минути. Оставят се да се охладят.

  5. За сиропа на котлона се слагат останалата захар, меда, лимонената кора, портокаловия сок и кората канела. Държи се на слаба температура и всяка сладка се потапя в него. Оставя се за по 15 секунди от всяка страна.

  6. Сладките се изваждат и се овалват в смлените орехи. Сервират се веднага.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?