Филе миньон с балсамико
минути
порции
сложност
Съставки
- 150 г телешко филе
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1/4 ч.ч. оцет Балсамико
- 1/4 ч.ч. вино червено
Начин на приготвяне
-
Месото се поръсва с черен пипер от двете страни и се посолява на вкус.
-
Незалепващ съд се загрява на средна степен. Филето се слага и се готви за около минута от всяка страна.
-
Котлона се намалява и се слагат балсамикото и виното. Покрива се и се готви за около 4 минути на всяка страна. Когато филето се обърне, се полива със соса.
-
Месото се маха от котлона и се изважда в две затоплени чинии, полива се със соса и се сервира със салата и подходящи прибори за хранене.