Фетучини със сметана и сирена
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г фетучини
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 кофичка заквасена сметана
- 100 г сирене
- 100 г топено сирене
- 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне
-
Фетучините се сваряват според описанието на опаковката, като към водата се добавят 1 с.л. от зехтина и малко сол.
-
В подходящ съд се загрява останалият зехтин и се добавя сметаната, като се разбърква през цялото време, докато се затопли добре.
-
Прибавят се сирената.
-
Изчаква се да заври, като отново се разбърква непрекъснато, и се маха от котлона.
-
В голяма купа се смесват фетучините със соса, добавя се нарязаният магданоз и се разбърква.
Снимката е илюстративна.