Начало > Тестени > Еврейски сладък хляб "Халла"

Еврейски сладък хляб "Халла"

Еврейски сладък хляб
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се размива в голяма купа с топлата вода (около 45 ºС). Добавят се медът, яйцата, олиото и солта.

  2. Брашното се добавя малко по малко при непрекъснато бъркане, след което се замесева тесто.

  3. Меси се, докато не се получи еластично тесто, което не лепне. Добавя се брашно, ако е необходимо.

  4. Готовото тесто се покрива с чиста влажна кърпа и се оставя за час и половина.

  5. Когато удвои обема си, тестото се поставя на набрашнена повърхност, разделя се на две и  се премесва още 5-6 минути.

  6. Всяка част се разделя на три и се разточва на дълги "змиички", след което се заплитат, както се плете козунак. Краищата се застъпват и се сплитат на плитка.

  7. Сплетените хлябове се покриват с кърпа и се оставят да втасат за около час.

  8. Намазват се с разбит жълтък, поръсват се с маково семе и се пекат в предварително загрята фурна на 190 ºС за около 40 минути.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?