Еленски бут със сметана
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г еленско месо
- 40 с.л. мас
- 75 г бадеми белени
- 150 мл сметана течна
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Резените месо се поръсват със сол и индийско орехче. Маста се сгорещява и се изпържват по 3-4 минути от всяка страна.
-
Нареждат се в блюдо за сервиране и се поръсват с бадемите. Запазват се топли.
-
Сметаната се сипва в мазнината от пърженето и като заври сосът се оставя да къкри, докато се сгъсти. Подправя се със сол и пипер и месото се залива с него.
-
Сервира се с картофи, шайби ананас и сладко от боровинки.