Еклери с ванилов крем и ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
За еклерите: Водата и олиото се слагат да заврат на котлона, след което се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато сместа се сгъсти. Маха се от котлона и се оставя да изстине.
-
След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
-
С помощта на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в намаслена или покрита с хартия тава, като се оставя известно разстояние между всеки еклер.
-
Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 ºС фурна за 30 минути.
-
За крема: Млякото се слага да заври със захарта. Добавя се размитото с малко вода брашно. Бърка се непрекъснато известно време, прибавя се и маслото, след което се бърка още няколко минути. Добавя се ванилията.
-
Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.
-
Готовите еклери се поръсват с пудра захар и се гарнират с ягодите.