Начало > Десерти > Еклери с ванилов крем и ягоди

Еклери с ванилов крем и ягоди

Еклери с ванилов крем и ягоди|escape
50
x15
2
50
минути
x15
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За еклерите: Водата и олиото се слагат да заврат на котлона, след което се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато сместа се сгъсти. Маха се от котлона и се оставя да изстине.

  2. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.

  3. С помощта на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в намаслена или покрита с хартия тава, като се оставя известно разстояние между всеки еклер.

  4. Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 ºС фурна за 30 минути.

  5. За крема: Млякото се слага да заври със захарта. Добавя се размитото с малко вода брашно. Бърка се непрекъснато известно време, прибавя се и маслото, след което се бърка още няколко минути. Добавя се ванилията.

  6. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем.

  7. Готовите еклери се поръсват с пудра захар и се гарнират с ягодите.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?