Начало > Десерти > Дзукото - италиански десерт

Дзукото - италиански десерт

Дзукото - италиански десерт|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Стените и дъното на средно голяма купа се покриват с опъковъчно фолио.

  2. Бишкотите се потапят в ликьора амарето и се подреждат първо по дъното на купата (може и натрошени) и след това по стените (наредени една до друга).

  3. В друга купа се смесват сиренето рикота, филираните бадеми, сушените плодове, нарязани на малки кубчета, и настъргания шоколад.

  4. Разбъркват се добре и половината от сместа се изсипва върху бишкотите. Крема се покрива с нов ред напоени бишкоти.

  5. Към останалия крем се добавя какаото, разбърква се добре и се покрива втория ред с бишкоти.

  6. Останалата част от бишкотите се поставя накрая. След това с помощта на фолиото се завива края на сладкиша.

  7. Натиска се добре отгоре. Ако сладкиша има по-високи страни заради бишкотите, те се свиват.

  8. Оставя се в хладилник за 24 часа, за да стегне добре.

  9. Преди да се поднесе, се обръща и се поръсва обилно с какао.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?