Начало > Основни ястия > Джолани с чесън и билки на фурна

Джолани с чесън и билки на фурна

Джолани с чесън и билки на фурна|escape
90
x3
1
90
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвя се марината от кетчупа, оцета, уни соса, зехтина, доматеното пюре, към тях се прибавят всички подправки с намачкания чесън.

  2. Джоланите се измиват, подсушават и с приготвената смес се намазват обилно. Поставят се в намазнена тава и се оставят покрити с домакинско фолио във хладилник за 4 часа.

  3. Фурната се загрява на 200 С, джоланите се приготвят за печене, като им се маха фолиото, слага се бульончето, разтворено в 250 мл вода и се изсипва в тавата. Може да се добавят по желание и няколко цели скилидки чеън.

  4. Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се пече за 2 часа.

  5. Преди да стане напълно готово, се изваждат джоланчетата, отстранява се фолиото и се запичат за още 30 мин до получаване на хубава глазирана коричка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?