Джолани с чесън и билки на фурна
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. бульон зеленчуков кубче
- 1 с.л. оцет балсамов
- 30 мл зехтин
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 к.л. кимион
- 1 ч.л. целина сушена
- 3 с.л. уни сос
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 щипка бахар на прах
- 1 к.л. салвия сушена
- 3 стр. магданоз пресен
- 1 стр. розмарин
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. риган
- 3 ск. чесън стар
- 1 с.л. червен пипер
- 3 с.л. кетчуп
- 3 бр. свински джолан
Начин на приготвяне
-
Приготвя се марината от кетчупа, оцета, уни соса, зехтина, доматеното пюре, към тях се прибавят всички подправки с намачкания чесън.
-
Джоланите се измиват, подсушават и с приготвената смес се намазват обилно. Поставят се в намазнена тава и се оставят покрити с домакинско фолио във хладилник за 4 часа.
-
Фурната се загрява на 200 С, джоланите се приготвят за печене, като им се маха фолиото, слага се бульончето, разтворено в 250 мл вода и се изсипва в тавата. Може да се добавят по желание и няколко цели скилидки чеън.
-
Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се пече за 2 часа.
-
Преди да стане напълно готово, се изваждат джоланчетата, отстранява се фолиото и се запичат за още 30 мин до получаване на хубава глазирана коричка.