Начало > Основни ястия > Джолан с картофи и гъби в гювеч

Джолан с картофи и гъби в гювеч

Джолан с картофи и гъби в гювеч|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 ск. чесън стар
  • 1 стр. лук кромид пресен
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 к.л. сол хималайска
  • 1 щипка чубрица
  • 5 бр. черен пипер на зърна
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 бр. лук кромид стар
  • 2 бр. моркови
  • 200 г гъби печурки
  • 6 бр. картофи
  • 1 бр. свински джолан

Начин на приготвяне

  1. В касерола с капак се задушава джолана за 20 минути. Подправя се с подправки и се посолява.  

  2. Добавят се нарязаните на шайби моркови и наситнения кромид лук. Към края се добавят и гъбите. Задушава се за няколко минути и се отстранява от котлона.

  3. Джолана се прехвърля в гювечето и се полива с получения сос. Добавят се картофите и счуканите скилидки чесън.

  4. Пече се на 180 С около 1 ч/1,30 ч, до готовност.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?