Джинджифилов кекс
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 яйца
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 2 1/2 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 с.л. джинджифил
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. карамфил
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.ч. мед
- 1 ч.ч. масло
Начин на приготвяне
-
В купа се разбиват белтъците и захарта на гъст сняг.
-
В друга купа се смесват всички сухи съставки и половината от тях се прибавя към белтъчната смес. Разбива се отново.
-
Добавят се млякото, медът и маслото (или олиото) и се разбърква.
-
Накрая се добавят и останалите сухи съставки и се разбива до получаване на гладка смес.
-
Сместа се изсипва в намаслена и набрашена кексова форма и се пече в предварително загрята на 170 ºС фурна до готовност.
-
Поръсва се с пудра захар и се гарнира с цедено кисело мляко.