Начало > Десерти > Джелато сладолед

Джелато сладолед

Джелато сладолед|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В средно голям тиган се смесват млякото и сметаната. Затоплят се, докато сместа започне да се пени. Маха се от котлона.

  2. В голяма купа жълтъците и захарта се разбиват до пяна. Постепенно се прибавя топлото мляко, като се разбива непрекъснато. Сместа се връща в тигана и се вари на средна температура, като се бърка с дървена лъжица, докато сместа придобие гелообразна текстура. Ако започнат да се появяват малки грудки, веднага се сваля от котлона.

  3. Сместа се минава през цедка, купата се покрива и се изстудява няколко часа, до 1 нощ.

  4. След това сместа се излива в машина за сладолед или се прибира във фризера, докато се втвърди. Може да се разбърква периодично.

  5. Консумира се, когато е придобило желаната консистенция.

  6. При сервиране се гарнира по желание.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?