Начало > Основни ястия > Джамбалая с няколко вида месо (САЩ)

Джамбалая с няколко вида месо (САЩ)

Джамбалая с няколко вида месо (САЩ)|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа се смесват скаридите, пилешкото месо и креолската подправка.

  2. За креолската подправка се смесват лъжичка сол и пипер, ригана, мащерката, червения пипер, сухите чесън и лук, пипера каейн. Разбърква се добре. Не е необходимо да се слага цялото получено количество, подправя се на вкус.

  3. В голям тиган се загрява зехтина и лука, чушката и целината се запържват за 3 минути.

  4. Слагат се чесъна, доматите, дафиновите листа и сосовете. Разбърква се заедно с ориза и бавно се добавя бульона.

  5. Котлона се намалява на средна степен и се готви, докато течността се абсорбира. Отнема около 15 минути.

  6. Когато оризът е мек, се слагат скаридите, наденицата и пилето. Готви се до готовност на месата. Около 10 минути.

  7. Поръсва се на вкус със сол, пипер и малко от креолската подправка по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?