Начало > Десерти > Двойно шоколадов кекс

Двойно шоколадов кекс

Двойно шоколадов кекс|escape
70
x10
2
70
минути
x10
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Черният шоколад и маслото се разтапяват на водна баня и се оставят да се охладят.

  2. Яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се ванилията и щипката сол.

  3. Брашното се пресява заедно с какаото, бакпулвера и содата.

  4. Към яйчената смес се прибавят брашното и какаото, като се бърка внимателно, след което се добавя и прясното мляко. Накрая се слагат маслото и шоколадът.

  5. Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.

  6. Млечният шоколад се начупва на парченца и се набожда леко върху тестото, за да не пропадне на дъното при печене.

  7. Кексът се пече в предварително загрята на 170 ºС фурна. Проверява се дали е готов, когато забодена в него дървена клечка излезе суха.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?