Двойно шоколадов брауни с киноа
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Черешите се накисват в топла вода за най-малко час.
-
Фурната се загрява на 200 ºС, а подходяща тава се намазва с маслото.
-
В голяма купа се разбъркват брашното, какаото на прах, солта и пудрата захар.
-
Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня в малка тенджера до напълно гладка и еднородна смес.
-
Шоколадовта смес се маха от котлона и се разбърква добре, като се добавя ванилията.
-
На средна скорост се разбиват яйцата и захарта за около 3 минути, докато станат бледи на цвят. Скоростта се намалява и вътре се изсипва 1/4 от сухите съставки. Добавя се 1/3 от вече готовата смес със шоколада и маслото и се разбива.
-
Повтаря се, докато продуктите свършат.
-
Добавят се киноата и изцедените череши.
-
Тестото се изсипва в тава и се разстила равномерно с помощта на шпатула.
-
Пече се около 30 минути. Охлажда се на стайна температура за поне 45 минути преди разрязване и се поръсва с малко пудра захар.