Начало > Основни ястия > Дроб сърма със зелена заливка

Дроб сърма със зелена заливка

Дроб сърма със зелена заливка|escape
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 стр. дивисил
  • 1 вр. джоджен пресен
  • 4 бр. яйца
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 вр. лук кромид пресен
  • 100 г ориз
  • 500 г агнешки комплект
  • 300 мл краве кисело мляко
  • 3 с.л. брашно тип 500
  • 1 ч.л. черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. Агнешкия комплект, без черния дроб, се сварява в подсолена вода. След като изстине, се нарязва на кубчета.

  2. Бялата част от пресния лук се запържва с 2 с.л. олио, добавят се ориза, нарязаните дреболии, сол на вкус, черен пипер и половината джоджен.

  3. Сипва се от бульона, като се добавя по-малко, докато ориза се свари. Слага се в тавичка.

  4. За заливката в останалите 2 с.л. олио брашното се запържва до златисто. Останалата половина от джоджена, дивисила и зелената част на лука се нарязват.

  5. Смесват се с яйцата, киселото мляко и изпърженото брашно.

  6. Дроб сърмата се залива и се запича, докато се зачерви.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?