Дроб сърма със зелена заливка
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Агнешкия комплект, без черния дроб, се сварява в подсолена вода. След като изстине, се нарязва на кубчета.
-
Бялата част от пресния лук се запържва с 2 с.л. олио, добавят се ориза, нарязаните дреболии, сол на вкус, черен пипер и половината джоджен.
-
Сипва се от бульона, като се добавя по-малко, докато ориза се свари. Слага се в тавичка.
-
За заливката в останалите 2 с.л. олио брашното се запържва до златисто. Останалата половина от джоджена, дивисила и зелената част на лука се нарязват.
-
Смесват се с яйцата, киселото мляко и изпърженото брашно.
-
Дроб сърмата се залива и се запича, докато се зачерви.