Дребни сладки с шоколадова плънка
минути
порции
сложност
Съставки
- 190 г краве масло
- 50 г пудра захар
- 2 бр. яйчен жълтък
- 250 г брашно тип 500
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 бр. яйца
- 3 с.л. захар
- 2 с.л. какао
- 3 с.л. орехови ядки смлени
- 2 с.л. портокалова кора
Начин на приготвяне
-
Разбиват се на пяна 125 грама от маслото и пудрата захар.
-
Прибавят се един по един жълтъците, ванилията и с пресятото брашно се замесва тесто.
-
Оставя се 15 минути на студено, а след това се разточва на кора.
-
С малка формичка се изрязват дребни сладки.
-
Нареждат се в намаслена тавичка и се изпичат в умерена фурна.
-
Изстиналите сладки се слепват две по две с шоколадовата плънка.
-
За плънката в малка тенджерка се слагат яйцето, захарта и остатъка от маслото и се бърка непрекъснато на умерен огън. Щом кипне, се дръпва от огъня и се прибавя какаото.
-
Разбърква се добре и се прибавят орехите и портокаловата кора.