Доматена крем супа с босилек и пармезан
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Зехтина се загрява на средна температура в голяма тенджера. Добавя се нарязания лук и се подправя със сол на вкус. Разбърква се периодично, докато лукът омекне и покафенее. Добавя се чесъна за 1 минута и се разбърква.
-
Добавят се доматите и пилешкия бульон. Подправя се с още малко сол и прясно смлян черен пипер. Супата се оставя да кипне, след това температурата се намалява и се оставя да покъкри 15 минути, може и за по-дълго.
-
Сместа се пюрира, като това може да се направи директно в тенджерата. Ако се пюрира в отделен съд, супата се връща обратно в тенджерата.
-
Добавят се сметаната и босилека и се оставя да се вари още 15 минути, за да се сгъсти.
-
Сервира се веднага, гарнирана с пармезан и свеж босилек.