Начало > Десерти > Домашни бонбони Маршмелоу

Домашни бонбони Маршмелоу

Домашни бонбони Маршмелоу|escape
180
x20
2
180
минути
x20
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Внимателно се намазва с олио дъното на тава с размери 33 x 23 x 5 см. Застила се с хартия за печене. Отгоре се поръсват около 3 с.л. пудра захар, така че да се покрие цялото дъно.

  2. 120 мл от студената вода се поставят в купа и в нея се поставя желатинът за около 15 минути.

  3. Междувременно в тенджера се изсипват захарта, царевичният сироп (глюкозата), солта и останалите 120 мл студена вода. Разбърква се над умерен огън, докато захарта се разтвори и сместа кипне. Тенджерата се покрива с капак и се оставя да ври за около 3 минути, така че всички кристали захар да се разтворят. Капакът се сваля и се поставя кулинарен термометър, облегнат на стената на тенджерата. Температурата се увеличава и сместа се оставя да заври, без да се разбърква, докато сиропът достигне 115 ºС (около 10 минути). Отстранява се от огъня.

  4. Разбива се с миксер на ниска скорост, докато бавно на тънка струйка се излива горещият сироп при желатина. Скоростта на миксера постепенно се увеличава и се разбива, докато сместа утрои обема си и стане много гъста и плътна - около 10 минути. Добавя се ванилията и се "бие" за още 30 секунди.

  5. Приготвената смес се изсипва в тава и се разстила добре с помощта на шпатула, така че повърхността да стане гладка. Отгоре се поръсва с 3 с.л. пудра захар и се оставя непокрита на стайна температура за около 12 часа.

  6. Стените се минават с остър нож, за да се улесни изваждането. След това тавата се обръща  върху наръсена с пудра захар повърхност.

  7. Тавата се повдига, отлепя се хартията и се поръсва с пудра захар. Нарязва се на квадрати с помощта на остър нож. Поръсват се с пудра захар и отрязаните страни, като накрая се отърсва от излишната захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?