Начало > Десерти > Домашна ябълкова торта

Домашна ябълкова торта

Домашна ябълкова торта
80
x10
2
80
минути
x10
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Белтъците се разбиват на висока скорост със 75 г от захарта до получаване на твърди връхчета.

  2. Жълтъците се разбъркват с останалата захар до побеляване. Добавя се брашното и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

  3. Сместа от жълтъците се добавя към белтъците, като се разбърква на ръка, за да не спаднат белтъците.

  4. Готовата смес се изсипва в кръгла формичка от 22 см и се пече на 170 ºС за 20-25 минути. Първите 10 минути фурната не се отваря, за да не спадне блатът.

  5. Блатът се оставя да изстине 2-3 часа.

  6. Ябълките се настъргват непосредствено преди да се приготви кремът и да се сглоби тортата. Разбъркват се с лимоновия сок, за да не потъмнеят.

  7. Цеденото кисело мляко се смесва с пудрата захар, добавят се ябълките и настърганата кора от лимон.

  8. Блатът се изважда от формичката и се разрязва наполовина през средата, за да се получат два еднакви кръга.

  9. Тортата се сглобява, като се започва с единия блат, добавя се половината крем и се заглажда с шпатула или с лъжица. Поставят се вторият блат, останалият крем и отново се заглажда. Тортата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник да стегне.

  10. На следващия ден се изважда и отстрани се поръсва с орехи или фъстъчен крокант.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?