Белтъците се разбиват на висока скорост със 75 г от захарта до получаване на твърди връхчета.
Жълтъците се разбъркват с останалата захар до побеляване. Добавя се брашното и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Сместа от жълтъците се добавя към белтъците, като се разбърква на ръка, за да не спаднат белтъците.
Готовата смес се изсипва в кръгла формичка от 22 см и се пече на 170 ºС за 20-25 минути. Първите 10 минути фурната не се отваря, за да не спадне блатът.
Блатът се оставя да изстине 2-3 часа.
Ябълките се настъргват непосредствено преди да се приготви кремът и да се сглоби тортата. Разбъркват се с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
Цеденото кисело мляко се смесва с пудрата захар, добавят се ябълките и настърганата кора от лимон.
Блатът се изважда от формичката и се разрязва наполовина през средата, за да се получат два еднакви кръга.
Тортата се сглобява, като се започва с единия блат, добавя се половината крем и се заглажда с шпатула или с лъжица. Поставят се вторият блат, останалият крем и отново се заглажда. Тортата се покрива с домакинско фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник да стегне.
На следващия ден се изважда и отстрани се поръсва с орехи или фъстъчен крокант.