Домашен сладолед от праскови с бадеми
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. желатин
- 320 мл кондензирано мляко
- 100 г бадеми
- 400 г праскови
- 1 ч.ч. цедено кисело мляко
- 1,5 ч.л. ванилова захар
- 1 ч.ч. нектар от праскови
Начин на приготвяне
-
Желатинът се накисва в 30 мл студена вода.
-
Млякото се слага да заври. Добавят се бадемите и се разбъркват за 2 минути. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи.
-
Смесват се прасковите, киселото мляко, ванилената захар и нектарът. Разбива се за кратко с миксер, след което се добавя желатиновата смес. Получената смес се поставя в машина за сладолед или се изсипва в купички.
-
Поставя се във фризера.
-
Сервира се с пресни плодове.