Начало > Тестени > Домашен селски хляб

Домашен селски хляб

Домашен селски хляб|escape
120
x6
2
120
минути
x6
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се втрива с пръсти до получаване на трохи.

  2. Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена с олио тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.

  3. След това тестото се прехвърля в намаслена и посипана с брашно форма за печене.

  4. Отново се покрива с кърпа и се оставя да втасва.

  5. Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 200 ºС. След 20 минути градусите се намаляват на 190 ºС и се покрива с фолио. Пече се до готовност.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?