За питката: От царевичното брашно, солта и хладката вода се омесва меко тесто. Разделя се на 2 части. Питките се разточват във форма на елипс или кръг. В предварително загрят тиган, без мазнина, ароматната питка се опича от двете страни до зачервяване.
Покрива се с леко навлажнена кърпа.
За плънка: В тиган с малко зехтин се запържва свинското месо с подправките. Към края се добавя нарязания на ивици сладък лук.
В отделен съд се поставят нарязаната на ивици половин краставица, шепа копър и чесъна нарязан на ситно. Заливат се с киселото мляко и се разбъркват.
За соса: От получената смес с краставица се отделя около 1 кафена чаша, добавят се 3-4 листа рукола и се пасира в блендера.
По дължината на царевичната питка се поставя малко от свинското месо с задушения лук, част от плънката, добавят се нарязания на ивици домат, няколко клонки рукола и се залива със соса.