Десерт с ябълки и крем
минути
порции
сложност
Съставки
- 70 г краве масло
- 1.50 ч.ч. грахам бисквити
- 400 мл мляко кондензирано
- 220 г сирене крема
- 1/4 ч.ч. лимонов сок
- 3 бр. ябълки
- 1 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. орехови ядки
- 1 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 180 С.
-
Маслото се стапя в нея, като се сложи в съд 10х6 см.
-
След това се поръсват натрошените бисквити и се притискат.
-
Смесват се млякото, крема сиренето и сока от лимон. С приготвената смес се поливат бисквитите.
-
Ябълките се настъргват и се поръсват със захарта. Оставят се да поемат от нея и се разпределят в тавата.
-
Пече се за 25-30 минути. Оставя се да се охлади леко.
-
В малък съд се смесват канелата и ядките и се поръсва сладкиша.
-
Сладкиша може да се сервира украсен с топка сладолед или сметана.