Начало > Десерти > Десерт с праскови от компот

Десерт с праскови от компот

Десерт с праскови от компот|escape
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 1/2 ч.ч. краве масло
  • 1 ч.ч. брашно тип 500
  • 3 с.л. брашно царевично
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 пак. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 200 мл краве прясно мляко
  • 2 бр. яйца
  • 6 бр. праскови компот
  • 1 щипка канела на прах

Начин на приготвяне

  1. Маслото се слага в тавата, в която ще се пече. Слага се във фурната за 2-3 минути да се стопи. 

  2. В купа се разбъркват сухите съставки. 

  3. Добавят се яйцата и млякото и се разбърква.

  4. Сместа се изсипва в тавата и отгоре се нареждат нарязаните праскови. 

  5. Сладкиша се слага във фурната и се пече на 180 С за около 3-40 минути. 

  6. Ако маслото отдели вода след стопяването, тя ще се отдели на повърхността на сладкиша, след като постои във фурната. Може да се поръси с няколко щипки галета, за да избегнете воднистия вид и да се оформи коричка. 

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?