Десерт с праскови от компот
минути
порции
сложност
Съставки
- 1/2 ч.ч. краве масло
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 3 с.л. брашно царевично
- 2 ч.ч. захар
- 1 пак. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 200 мл краве прясно мляко
- 2 бр. яйца
- 6 бр. праскови компот
- 1 щипка канела на прах
Начин на приготвяне
-
Маслото се слага в тавата, в която ще се пече. Слага се във фурната за 2-3 минути да се стопи.
-
В купа се разбъркват сухите съставки.
-
Добавят се яйцата и млякото и се разбърква.
-
Сместа се изсипва в тавата и отгоре се нареждат нарязаните праскови.
-
Сладкиша се слага във фурната и се пече на 180 С за около 3-40 минути.
-
Ако маслото отдели вода след стопяването, тя ще се отдели на повърхността на сладкиша, след като постои във фурната. Може да се поръси с няколко щипки галета, за да избегнете воднистия вид и да се оформи коричка.