Десерт с бисквити и ягоди



минути

порции

сложност
Съставки
- 50 г черен шоколад
- 1 бр. шушулка ванилия
- 6 с.л. захар
- 80 г краве масло
- 2 бр. яйца
- 500 мл краве прясно мляко
- 100 мл кафе еспресо
- 10 бр. ягоди
- 2 пак. бисквити обикновени
- 3 с.л. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
От захарта, брашното и яйцата се прави каша и се добавя във врящото мляко с непрекъснато бъркане до получаване на не много гъста хомогенна смес.
-
Премаха се от огъня и се добавя маслото. Овкусява се с ванилия.
-
Бисквитите се потапят една по една в кафето и се подреждат в чинии за сервиране, като между всяка се полива малко от крема, приблизително по 1 с.л.
-
Изстудяват се в хладилник.
-
Шоколада се разтапя и края на измитите ягодите се потапя в него. Десерта се украсява с шоколодовите ягоди.