Начало > Десерти > Датски бутерки

Датски бутерки

Датски бутерки|escape
90
x1
1
90
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Всички продукти, без маслото и 20 г от брашното, се смесват. Може да се използва и приставката за тесто на миксера, за около 5 минути става гладко тесто. Ще лепне, но това е целта.

  2. Тестото се оставя да си почине за 30-60 минути на стайна температура. След това се слага в хладилника за поне 2 часа, или най-добре за през нощта.

  3. След това тестото се разточва, намазва се с масло, прегъва се на две и отново се разточва. Това се повтаря поне 5 пъти.

  4. След това от тестото се оформя един правоъгълник с ширина около 12 см. Изразват се ленти с ширина около 4 см. От всяка се правят фитили, като се търкалят с длан в плота, предварително набрашнен, както и ръцете, ако се налага.

  5. Фитилите се завиват като тюрбан, слагат се в тава с фолио и се оставят да втасат.

  6. След това се слага по една лъжичка сладко в средата и се пекат до готовност на тестото.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?