Начало > Основни ястия > Чили кон карне (Chilli Con Carne)

Чили кон карне (Chilli Con Carne)

Чили кон карне (Chilli Con Carne)|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Приготвят се зеленчуците, като се нарязват лука и чушките на ситно, а чесъна се настъргва на ситно ренде.

  2. Месото се нарязва на кубчета с дебелина 2-3см.

  3. В дълбок тиган се загрява зехтина и в него се запържва лука, до прозрачност, след което се добавя чесъна и се пържи за кратко.

  4. Следват месото и чушките, които се запържват за още 10 минути и се добавят доматите, доматеното пюре и подправките, като от магданоза се слага половината.

  5. Оставя се на тих огън да се задушава 15 минути, накрая се добавя телешкия бульон и се захлупва с капак за 3 часа на слаб котлон, като периодично се разбърква.

  6. Половин час преди готовност се добавят консервите изцеден бял, червен боб и царевицата.

  7. Ястието е готово, когато месото е омекнало и е станало гъсто, почти без сос.

  8. Отгоре се добавя останалия магданоз и се поднася топло с лъжица заквасена сметана.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?