Чийзкейк с течен шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г течен шоколад
- 10 бр. ягоди
- 200 г бисквити с пълнеж
- 1 к.л. есенция ванилия
- 200 г бита сметана
- 1 шепа лешници
- 250 г сирене крема
Начин на приготвяне
-
Бисквитите се натрошават и се изсипват в купа.
-
В друга купа се слага крема сиренето, добавят се есенцията ванилия, около 2/3 чаша течен шоколад. Всичко се разбива с миксер до получаване на крем
-
Добавя се битата сметана и се бърка с шпатула.
-
Лешниците се начукват на едри парчета.
-
Крема се слага в пош или пликче с изрязано ъгълче (за да се имитира пош).
-
Бисквитите се разпределят в бурканчета или подходящи чашки. Сипва се от крема във всяко бурканче. Слагат се ягоди или друг плод, отново малко от крема и накрая се поръсва с лешници.
-
Слага се в хладилника да се охлади добре преди сервиране.