Чийзкейк с горски ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 80 г масло
- 220 г бисквити
- 220 г сирене "филаделфия"
- 425 г сирене "маскарпоне"
- 5 яйца
- 200 г захар
-
за гарниране:
- 8 с.л. захарен сироп
- 220 г горски ягоди
Начин на приготвяне
-
За блата: Маслото се разтопява, към него се добавят натрошените в блендер бисквити. Размесва се добре и се сипва във форма върху хартия за печене. Поставя се в хладилник за около час, да се изстуди.
-
За крема: с миксер се разбиват сирената, добавят се яйцата и захарта. Разбърква се до хомогенна смес.
-
Полученият крем се изсипва върху блата и се запича в предварително загрята на 180 ºС фурна за 15 минути.
-
За гарниране: Ягодите се почистват и измиват. Поставят се в купа и се разбъркват заедно със захарния сироп.
-
Върху вече изпечения блат се изсипват плодовете.
-
Поставя се в хладилник да се изстуди добре и се сервира.