Бисквитите (какаови) се смилат в блендер на трохи, прибавя се разтопеното масло и прясното мляко. Трябва да се получи влажно меко тесто.
Форма за торта с падащ ринг, се намаслява леко и бисквитеното тесто се разпределя като основа по дъното, като се притиска добре.
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се крема сиренето, ванилията и заквасената сметана. Всичко се разбърква и се отделя 1 к.ч. от сместа, останалото се изсипва във формата върху бисквитената основа.
Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова и се смесва добре със отделената смес.
Получената шоколадова маса се поставя в пош или шприц и се правят точки върху повърхността на бялата смес във формата.
Пече се 1 час на 160 С, като след това се изключва фурната, отваря се леко вратата и се оставя още 1 час, след което се прибира в хладилник да се охлади поне още 4 часа.