Чийзкейк Полка дот
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. шушулка ванилия
- 30 мл краве прясно мляко
- 100 г черен шоколад
- 400 г сметана квасена
- 400 г сирене крема
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 200 г краве масло
- 450 г бисквити чаени
Начин на приготвяне
-
Бисквитите (какаови) се смилат в блендер на трохи, прибавя се разтопеното масло и прясното мляко. Трябва да се получи влажно меко тесто.
-
Форма за торта с падащ ринг, се намаслява леко и бисквитеното тесто се разпределя като основа по дъното, като се притиска добре.
-
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се крема сиренето, ванилията и заквасената сметана. Всичко се разбърква и се отделя 1 к.ч. от сместа, останалото се изсипва във формата върху бисквитената основа.
-
Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова и се смесва добре със отделената смес.
-
Получената шоколадова маса се поставя в пош или шприц и се правят точки върху повърхността на бялата смес във формата.
-
Пече се 1 час на 160 С, като след това се изключва фурната, отваря се леко вратата и се оставя още 1 час, след което се прибира в хладилник да се охлади поне още 4 часа.