Чийзбургер супа с бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 450 г телешко месо
- 2 гл. лук кромид стар
- 2 ч.ч. сирене чедър
- 400 г домати консерва
- 100 г бекон
- 2 бр. моркови
- 200 г картофи
- 240 г сирене крема
- 4 ч.ч. бульон пилешки
- 1/2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 3 ск. чесън стар
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. магданоз сушен
Начин на приготвяне
-
Лука и телешкото се запържват, докато месото вече не е розово.
-
След това се смесват всички съставки, освен сиренето чедър, млякото и брашното.
-
Сместа се изсипва при месото и се готви на затворен капак до готовност.
-
След като всичко е омекнало, млякото и брашното се смесват и се разбъркват докато всички бучки изчезнат.
-
Кашата се прибавя към ястието. Добавя се и настърганото сирене чедър.
-
Супата се оставя на котлона, докато сиренето се разтопи.