Начало > Десерти > Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове

Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове

Бял шоколадов кейк с цитрусови плодове
90
x8
3
90
минути
x8
порции
3
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. От бисквитите, маслото и кокосовите стърготини се приготвя блат.

  2. Блатът се изпича във форма за торта върху оризова хартия за 7-8 минути на 170 ºС в предварително загрята фурна.

  3. Приготвеният блат се оставя да изстине.

  4. Шоколадът се разтопява на водна баня.

  5. Сметаната се затопля, а желатинът се накисва в малко вода.

  6. Смесват се жълтъците, захарта, алкохолът и плодовият сок, разбърква се добре и се сготвя на водна баня за 4-5 минути.

  7. Постепенно се добавя сметаната към желатина, след което всичко се смесва и се разбърква хубаво.

  8. Изсипва се върху бисквитения блат и се оставя в хладилник за минимум 6 часа.

  9. Може да се гарнира с боровинки, ягоди и шоколадови трюфели.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?